Je kent het wellicht van vroeger of je doet het nu zelf bij de mensen die je lief hebt. Een kus geven of je hand intuïtief leggen op de plek waar iemand pijn heeft. Mijn dochter die graag wil dat ik haar handje vasthoud, ikzelf die het vroeger heerlijk vond dat mijn moeder mijn voetje vasthield. Helend vermogen krijgen we vanaf de geboorte mee. Reiki staat voor universele energie. Ki, of wel Qi, gaat ook wel door voor adem, levenskracht, vitale energie of spirituele energie. In  de eerste levensjaren zijn we nog zo verbonden met de bron van alle leven. Doordat we in de loop van de tijd onprettige ervaringen opdoen wordt de doorgang van de energie steeds meer belemmerd.

 

Wanneer ik iemand een Reiki behandeling geef, ben ik 'slechts' een doorgeefluik, eenvoudig door mijn handen op te leggen. Energie stroomt ongehinderd via mij naar jou. Je mag hierbij liggen of zitten; dat is geheel aan jou. Tijdens de behandeling kun je gewoon je kleding aanhouden en kan het helpen dat je makkelijk zittende kleding aan hebt om het comfortabel voor jezelf te maken. Dit is echt een moment voor jou! 

Ik ben ingewijd in Reiki Tweede Graad, dus behandelingen kunnen ook op afstand plaatsvinden. 

 

Wetenschappelijk onderzoek naar Reiki en de werking van Reiki bevindt zich nog in het beginstadium, hoewel Reiki al zeker 100 jaar in deze vorm wordt toegepast. Centre for Reiki Research (www.centerforreikiresearch.com) verwijst naar the Touch Stone Process: An ongoing Critical Research of Reiki in the Scientific Literature. Hier komt bijvoorbeeld uit naar voren dat Reiki een positief effect heeft op het parasympathische zenuwstelsel; het lichaam warmt op in relatie tot het afnemen van de hartslagfrequentie. Het parasympathische zenuwstelsel is het deel van het autonome zenuwstelsel dat de organen zodanig beïnvloedt dat het lichaam in een toestand van rust en herstel kan komen.

 

Naast het fysiologische effect, is de beleving, en ik spreek hierbij ook uit eigen ervaring, dat Reiki een diepgaande, verlichtende ontspanning en vermindering van onrustgevoelens brengt. Het brengt mij altijd weer dichter bij mezelf.  De zachte en kalmerende methode zorgt voor een evenwichtige balans op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Het verzacht pijn, angst, onrust, het ondersteunt bij het stoppen met roken en verwarmt koude voeten. Al met al een waardevolle aanvulling op reguliere zorg.

 

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.