" De hele natuur is een apotheek" - Paracelsus

 

Wellicht herken je dat een bepaalde geur je instantly kan terugbrengen naar een gebeurtenis of situatie? Of dat jij een citrusgeur heerlijk vindt en de ander niet? Zo zie je maar hoe persoonlijk een geur kan zijn. Een geur heeft impact op ons. Onmiskenbaar. Op zowel fysiologisch als op emotioneel vlak.

 

Wij als mensen kunnen gebruik maken van de mogelijkheden die de natuur ons te bieden heeft. We eten de wortels, zaden en vruchten van planten en bomen ten behoeve van een voedzaam eetpatroon. Echter, planten en bomen bevatten nog meer dan het blote oog kan zien, waaronder essentiële oliën.

 

Essentiële oliën worden uit de plant verkregen door een uiterst vakkundig en nauwkeurig distillatie proces. De werkzame bestanddelen van essentiële olie kunnen, in tegenstelling tot de meeste andere substanties, door de opperhuid heen dringen, waar ze door de cellen en lymfe opgenomen worden en terecht komen in de bloedbaan om vervolgens het gehele lichaam te bereiken. Zo ook onze limbische brein, dat onder andere verantwoordelijk is voor emotie, motivatie, genot en het emotioneel geheugen, maar ook voor de ademhaling en hartslag en bloeddruk. 

 

Door een unieke chemische samenstelling verschilt elke essentiële olie van soort tot soort; hierdoor heeft iedere olie haar eigen specifieke emotionele voordelen. Sommige essentiële oliën hebben kalmerende, harmoniserende en aardende eigenschappen, terwijl andere bekend staan als energiegevend, opbeurend, verwarmend of vernieuwend. Lavender is bijvoorbeeld uitstekend in te zetten voor het bevorderen van ontspanning, terwijl lemon juist een opwekkende werking heeft. 

 

Heb je bijvoorbeeld behoefte aan ondersteuning bij:

  • In het hier en nu zijn;
  • Moed, kracht en zelfvertrouwen;
  • Loslaten;
  • Innerlijke balans;
  • Aandacht geven aan verstopte of kwijtgeraakte delen van jezelf?

 

Met mijn opgedane kennis en ervaring en met behulp van de Zyto Balance scan, adviseer ik je over het inzetten van essentiële oliën om de vlakken waarop je uit balans bent een extra duwtje in de rug te geven. Tijdens het consult kunnen we daar meteen mee aan de slag. Ook bestaat de mogelijkheid om meteen via mij essentiële oliën te bestellen.

 

Belangrijk: 

  • Je ondersteunt jouw lichaam en emotionele welzijn op een geheel natuurlijke wijze en kunt de oliën op maat inzetten naar je eigen wensen en behoeften in plaats van het inzetten een algemene oplossing; 
  • Ik werk uitsluitend met de oliën van Young Living. Young Living garandeert enkel 100% pure, therapeutische graad waardige, oliën te produceren. 
  • Het inzetten van essentiële oliën gebeurt ter ondersteuning van je welzijn; het is geen vervanging van medische interventie.